HV71-stjärnan har varit inblandad i ett stort problem med…

Hakala avslöjade på sociala medier att hon har begränsad funktion i armar och händer efter att ha kolliderat med en målstolpe under en klubbmatch i Sverige.

Sanni Hakala , en  ishockeyspelare  från Finland, har meddelat att hon är förlamad från bröstet och ner efter en kollision med en målstolpe under en klubbmatch fredagen (24 november).

Den tvåfaldiga OS-bronsmedaljören var kapten för sitt lag HV71 i Swedish Women’s Hockey League när kraschen inträffade.Centern skrev NHL-kontrakt – så säger HV71 - HockeyNews

Matchen ställdes in efter att Hakala fördes till sjukhus för akut operation.

“Det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt, att kraschen mot målstolpen var så allvarlig som den var, att konsekvenserna har blivit så stora”, löd ett meddelande på 26-åringens sociala medieplattformar på torsdagen ( 30 november).

“Inte bara att jag tvingas sluta spela hockey, något som har varit en stor del av mitt liv i många år, utan att jag kan tvingas sitta i rullstol resten av mitt liv.”

Hakala avslöjade också att hon har begränsad funktion i armar och händer efter olyckan.

Hakala var en stjärna i Finlands lag, efter att ha gjort sin internationella debut för U18 år 2012.

Hon fortsatte med att vinna olympiska bronsmedaljer som forward i PyeongChang 2018 och Peking 2022, förutom ett silver och två brons vid världsmästerskapen.

“Jag förstår att jag nu står inför en lång och hård kamp med min kropp och mitt livs tuffaste match”, fortsatte hennes meddelande. “Den här situationen är självklart sugande men jag är inte rädd för att ta mig an det.

“Jag vet inte vad jag ska göra härnäst men jag vet att det kommer att bli fantastiskt!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*