Tråkiga nyheter: Oskar Nilsson meddelar att inte spela igen pga

”Ville ha mig för den jag är”

Filip Berglund ut och Oskar Nilsson in. Skellefteå AIK:s senaste värvning på backsidan är en Luleson som kommer från en minst sagt tuff säsong. “Det värsta var problemet med bröstkorgen”, säger Nilsson om tacklingen från Brendan Shinimin som gjorde honom sängliggande i två månader.

I kväll invigs sommar-OS i Paris och det finns flera deltagare med koppling till Västerbotten. Länsidrottschefen Niclas Bromark ser mest fram emot handbollen.

– Jag tycker den är nummer ett! säger han till SVT.

Handbollslagets lagkapten heter Jamina Roberts och har rötterna i Hörnefors, vilket är en av förklaringarna till att Niclas Bromark lyfter fram just den sporten.

På friidrottssidan kan man heja på Vanessa Kamga som tävlar i diskus, och kommer från Vilhelmina. I bordtennis tävlar Anton Källberg som bland annat har morföräldrar i Robertsfors, och den assisterande tränaren Jon Persson kommer från Norsjö.

Guldhopp i beachvolley

Men det största OS-guld-hoppet är nog ändå David Åhman från Umeå som tävlar i beachvolley tillsammans med partnern Jonatan Hellvig. De listas av SVT:s expert Jacob Hård som ett av de fem största svenska guldhoppen.

– David Åhman är en fin representant för länet. Beachvolley är roligt att kolla på, säger Niclas Bromark.

Åhman/Hellvig har sin första match i gruppspelet på lördag 15.00 mot Australien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*