Tråkiga nyheter: Färjestad BK:s huvudtränare Tomas Mitell meddelar sin avgång

Tomas Mitell  ansluter till tränarteamet

Johan Hedberg blir ny assisterande tränare i Färjestad BK. Johan kommer närmast från huvudtränaruppdrag i Mora och Örebro.
– Det känns superspännande att få in Johan Hedberg i vårt team, säger Rickard Wallin.

Tränarteamet kommer således nästa säsong bestå av Tomas Mitell, Thomas Rhodin, Maciej Szwoch och nu också Johan Hedberg.
– Vi har funderat och tagit oss tid att leta och undersöka möjligheterna och hitta en tränare som ger oss någonting som kompletterar vårt coachteam på ett lite annorlunda sätt än vad vi hade. Jag är jätteglad att, när vi sträckte ut en hand till Johan, att han både var sugen och hade möjligheten att ansluta och göra just det. Han har ju en erfarenhet som headcoach de senaste åren, men känner sig väldigt peppad på att hoppa på det här uppdraget och hjälpa oss och ta lite kliv och komma in med lite nya idéer, säger sportdirektör Rickard Wallin.

Vad ser ni att Johan Hedberg kommer in med till teamet?
– Jag gillade jättemycket vad Johan gjorde med Mora och det sättet de spelar med puck. Jag tycker att, på de undersökningarna som vi har gjort och i samtal med Johan, att han verkar ha en skön balans mellan att kunna både ha en bra kommunikation med sina kollegor och spelare men även veta när det är allvar och sätta gränserna på det sättet. Johan har dessutom en otrolig erfarenhet både som spelare och tränare från både NHL och landslag och hela den biten. Så det är en erfaren hockeymänniska som jag ser fram emot att få jobba tillsammans med, säger Wallin.

Johan Hedberg ser det nya uppdraget som en inspirerande utmaning.
– Det ska bli jäkligt roligt tycker jag. If you can’t beat them, join them, säger han med ett leende.

Varför Färjestad?
– Jag tycker att när det här dök upp som ett alternativ så var det det alternativ som har känts roligast. En förening, en anrik förening som har gjort det väldigt bra under lång tid. Det finns skickliga ledare som jag ser fram emot att få arbeta med och lära mig av och utveckla mig själv. Förhoppningsvis också hjälpa till att utveckla ledare och spelare i Färjestad.

Hur ser du på att ”hoppa ner i rang” genom att bli assisterande?
– Jag ser det nog inte riktigt så. Klart att det är så om man tittar på på pappret, men ibland är ett steg tillbaka två steg framåt. Det ska bli kul att ta mig an en uppgift som jag inte har haft papper förut, men som jag gjort mycket av både i Mora och även i San Jose vilket är den offensiva biten med forwards. Så jag ser enbart positivt på det och ser fram emot att få lära mig av andra duktiga ledare. Se hur Thomas arbetar, båda Thomas blir det ju, och även med Masken. Jag går in med väldigt öppna sinnen och är väldigt nyfiken, säger Johan Hedberg.

När dyker du upp i Karlstad?
– Måndag morgon. Känner att jag varit ledig länge nog nu, avslutar en leende Hedberg.

Kontraktet med Johan Hedberg är skrivet på 1 år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*