Goda nyheter För frölunda hc: Han är tillbaka

Fyrfaldige CHL-mästaren Joel Lundqvist meddelar pension
Frölunda Göteborgs mångårige kapten och en av de mest framstående spelarna på den paneuropeiska scenen i Champions Hockey League Joel Lundqvist har meddelat att han kommer att lägga av från professionell ishockey i slutet av säsongen när hans kontrakt med Frölunda löper ut.

Fyrfaldige CHL-mästaren Lundqvist finns på CHL:s topplista genom tiderna som spelaren med flest starter i tävlingen (88), inklusive 11 starter den här säsongen, och är tvåa i mål, assist och totala poäng efter andra CHL-legenden och lagkamraten Ryan Lasch.


Den kände svenske spelaren debuterade i Frölundas a-lag ända tillbaka i oktober 2000 och har satt alla möjliga klubbrekord, inklusive flest spelade matcher, flest gjorda poäng, flest gjorda mål, flest gjorda assist och flest sammanlagda straffminuter, under sin 20 år med laget.

Vid sidan av sina fyra CHL-vinnarmedaljer har svensken, som även spelade i NHL för Dallas Stars mellan 2006-2009, fyra SHL-titlar (2003, 2005, 2016, 2019) och tre IIHF-VM-guld (2006, 2013, 2017) i sitt troféskåp som också är fullspäckat med personliga utmärkelser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*